onsdag 20 maj 2015

Bokredovisning

Den här veckan har vi börjat med bokredovisningar. Hemma har vi läst böcker, högt för en vuxen 10 min/dag i två veckor. Några har valt en tjock bok och har därför hunnit med att läsa en bok. Andra har valt att läsa kortare böcker och har hunnit med att läsa många böcker. I slutet på läsperioden har alla fått välja en av böckerna som har läst, att redovisa för resten av klassen. Hemma har vi tränat på att redovisa och förbereda rekvisita. Som stöd har vi använt boksamtalspapprets frågor. Sista punkten heter 'Övriga frågor', där får publiken chans att ställa sina frågor till den som redovisar. Ett tips för att göra redovisningarna mer spännande att lyssna på, är att ta med sig en passande rekvisita, klä ut sig till huvudpersonen, bygga upp en av miljöerna eller liknande. 

Syftet är att få tips på bra böcker som vi kan välja att läsa nästa gång och att träna på att redovisa. 


Idag var Jessica först ut att redovisa. 
Här kommer en del av hennes redovisning. 


Den här boken handlar om en pojke som heter Eddie. Eddie vill inte gå i skolan för att han tycker att det är jobbigt när han gör fel. Han tycker inte om sin fröken heller. Det är för att hon har ormkläder och Eddie tror att det är riktigt. Han är rädd om djuren. Därför kallar han henne för ormfröken.

Jag tycker att boken får 10 poäng. Det är för att den är spännande. Den är också rolig tillexempel när Eddie doppar huvudet i vattnet för att hålla det kallt. 


Eddie har en sköldpadda som heter Maxon Jonsson. Det här är hans burk.


Så här ser det ut inuti burken. Sköldpaddan är Maxon Jonsson.

4 kommentarer:

  1. Heja Jessica! Det verkar som om det gick jättebra med redovisningen. Kram.

    SvaraRadera
  2. Väldigt fin berättelse, tycker Jessicas mormor.

    SvaraRadera
  3. Det ska bli roligt att visa upp sin bok inför klassen. För man ska få visa grejer och det kommer vara roligt att göra det. Så får man läsa ett kapitel för de andra.
    Felix och Emilia

    SvaraRadera
  4. Boken ser ganska spännande ut. Jag och Elsa skulle också vilja läsa den. Man ser att den är spännande på framsidan.
    Armica och Elsa

    SvaraRadera